Jagten på guldet

En fredag formiddag fornylig var jeg ude at købe guld

Af Anne Lorenzen
Skrevet d.25 februar, 2019

[ss_social_share align=”right” shape=”rounded” size=”small” labels=”label” spacing=”0″ hide_on_mobile=”0″ total=”0″ all_networks=”0″]

Når emnet er ”På skuldrene af Klimt, Schiele og Basquiat”, og når det for Klimts vedkommende handler om hans berømte gyldne periode – så går man som underviser ikke ned på guld.
Vi går i det hele taget ikke ned på materialer. Vores kurser handler primært om teknik og materiale, så det giver ligesom sig selv.

En fredag formiddag fornylig var jeg ude at købe guld. Nej, ikke i en bank. I en butik med kunstnerartikler.
Det var det sidste indkøb, før startskuddet til første kursus i vores nye værksted kunne fyres af. Og vi manglede lige de to sidste slags guld.

For når emnet er ”På skuldrene af Klimt, Schiele og Basquiat”, og når det for Klimts vedkommende handler om hans berømte gyldne periode – så går man som underviser ikke ned på guld.
Vi går i det hele taget ikke ned på materialer. Vores kurser handler primært om teknik og materiale, så det giver ligesom sig selv.

Det nye værksted

Værkstedet på Poppelgårdvej i Søborg har plads til 7 kursister, der hver har et stykke væg og et bord. Meget mere, end vi tidligere har haft plads til – og dermed også grundlag for en ny slags kursus, hvor de store armbevægelser – på mange måder – kan komme i spil.

Et kursus baseret på tre af kunsthistoriens superhelte kan næsten ikke undgå at blive intenst – og i hvert fald intensivt. Vi forsøgte at ramme en balance mellem kunsthistorie, fordybelse, teknikpræsentationer, leg og individuel vejledning.

Vi havde brugt en god del af vinteren 2018-19 på at bygge, indrette, rydde op, planlægge, arrangere. Nu var vi SÅ spændte på at opleve værkstedet fyldt med mennesker og aktivitet. Og vi blev ikke skuffede! Det hele fungerede – selvfølgelig er der plads til forbedring, men det kan vi arbejde på, og det vil vi naturligvis gøre op til næste kursus af samme slags, som løber af stablen om et par uger.

Det nye sted er simpelthen guld.

Vi er selvfølgelig trætte oven på de mange arbejdstimer op til og under kurset! Men vi glæder os allerede til at modtage de næste kursister og se, hvad de får skabt i løbet af de tre dage med Klimts guld, mønstre og sensuelle kvinder, Schieles fabelagtige streg og Basquiats street-energi og overraskende univers.

Relaterede indlæg

Den store flyttedag 2019

Hjælp! Værkstedsflytning – IGE …

Andet, Anne & Christina, Værksted

Golden Artist Educators

Jeg har været “Certified GOLDE …

Golden, Kunstevents, Materialer

Aktuelle kurser

Mixed media maleri

Weekendkursus d. 26. september

Fugle og fjer

Weekendkursus d. 3. oktober

Der var engang

Aftenkursus d. 21. oktober

Relaterede videoer

Kommer snart – en samling af videoer med tips og inspiration til maleri og meget mere.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få besked 🙂

KUNSTBLOGGEN

om alt muligt spændende

Her skriver vi om indblik og oplevelser fra kunstens verden. Vi inviterer dig til at gøre det samme (skriv her).

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.