Jagten på guldet

En fredag formiddag fornylig var jeg ude at købe guld. Nej, ikke i en bank. I en butik med kunstnerartikler.
Det var det sidste indkøb, før startskuddet til første kursus i vores nye værksted kunne fyres af. Og vi manglede lige de to sidste slags guld.

For når emnet er ”På skuldrene af Klimt, Schiele og Basquiat”, og når det for Klimts vedkommende handler om hans berømte gyldne periode – så går man som underviser ikke ned på guld.
Vi går i det hele taget ikke ned på materialer. Vores kurser handler primært om teknik og materiale, så det giver ligesom sig selv.

Det nye værksted

Værkstedet på Poppelgårdvej i Søborg har plads til 7 kursister, der hver har et stykke væg og et bord. Meget mere, end vi tidligere har haft plads til – og dermed også grundlag for en ny slags kursus, hvor de store armbevægelser – på mange måder – kan komme i spil.

Et kursus baseret på tre af kunsthistoriens superhelte kan næsten ikke undgå at blive intenst – og i hvert fald intensivt. Vi forsøgte at ramme en balance mellem kunsthistorie, fordybelse, teknikpræsentationer, leg og individuel vejledning.

Vi havde brugt en god del af vinteren 2018-19 på at bygge, indrette, rydde op, planlægge, arrangere. Nu var vi SÅ spændte på at opleve værkstedet fyldt med mennesker og aktivitet. Og vi blev ikke skuffede! Det hele fungerede – selvfølgelig er der plads til forbedring, men det kan vi arbejde på, og det vil vi naturligvis gøre op til næste kursus af samme slags, som løber af stablen om et par uger.

Det nye sted er simpelthen guld.

Vi er selvfølgelig trætte oven på de mange arbejdstimer op til og under kurset! Men vi glæder os allerede til at modtage de næste kursister og se, hvad de får skabt i løbet af de tre dage med Klimts guld, mønstre og sensuelle kvinder, Schieles fabelagtige streg og Basquiats street-energi og overraskende univers.

Flere blogindlæg

Kursuskalender efterår 2021

Akrylmaleri for begyndere – aftenkursus27.oktober, Aftenkursus
Farver og teknikker for begyndere udi akrylmaleriet, 5 onsdag-aftener
Nyt liv til gamle værker – oktober30.oktober, Weekendkursus
Har du også masser af lærreder stående med billeder, der driller og er gået i baglås?
Maledage med Anne: Personligt maleri12.november, Anden kursustype
Tre maledage med Anne Lorenzen - fredag-lørdag-søndag 12.-14.november
4 dage med Bjørn Ignatius Øckenholt18.november, Anden kursustype
4 novemberdage med kunstneren Bjørn Ignatius
Glitrende landskaber27.november, Weekendkursus
Stjerner, der skinner, og sne der glitrer, eller det rene eventyr?
Julestue 20214.december, Anden kursustype
Hurra! I år kan vi da vist godt holde julestue!