DEN DAG VI VAR STREET ARTISTS

Vi har i lang tid været vilde med street art, både den man ser, hvor man færdes her i København og andre steder i Danmark, og den man støder på i udlandet – Miami, Berlin, Barcelona, Paris er nogle af de byer, hvor vi har oplevet gadens kunstscene.

Street art kan man kalde graffitis frække og avancerede fætter. Hvor graffitien for folk uden for selve miljøet er helt anonym, er street art repræsenteret af masser af kendte kunstnernavne, eller måske snarere kendte kunstner-dæknavne – tænk Husk mit navn fra den danske streetartverden, eller den verdenskendte Banksy.

Street art kan være alt fra små hæklede dimser over perleplader over stencilerede motiver over opklæbede ditto (pasteups) til kæmpemæssige murmalerier. Det meste har et klart budskab.

Mange street-kunstnere starter med graffiti, tager turen via streetart til gallerierne. Et af de mest kendte eksempler er Jean-Michel Basquiat (New York 1960-1988), hvis værker vi jævnligt bruger som inspiration både for os selv og på malekurser. Nogle arbejder hemmeligt, forbudt og i ly af mørket hele vejen igennem, andre på tilladte steder, som for eksempel på gavle, plankeværker og siloer.

For nylig var vi så heldige at komme med i et ”Open Call”, hvor man kunne sende pasteups ind til et stor fælles ydsmykning af nogle containere på Reffen. Ingen krav ud over en deadline. Tingene måtte gerne være store. For os var det sådan en ud af boksen-opgave, noget vi kunne lave på nogle timer og så var det det.

Anne og hendes pasteup


Christina og hendes pasteup

Vores to pasteups (paste up = klistre op) hænger nu sammen med en masse andre ting, meget af det virkelig fedt, i et siddeområde bag Werkstatt167 på Reffen. Vi tog turen ind og fik fotograferet det hele, og ærlig talt er det lidt ærgerligt, at vi ikke lige har stedet at klistre mere op på, for det var SÅ sjovt og lærerigt og interessant.

Nogle af de kunstnere, vi var virkelig vilde med, var prwnd, captain eyeliner og no title. Prøv at tjekke dem på instagram 😊

Har du lyst til at få et dybere indblik i, hvad street art er for en størrelse, anbefaler vi den superspændende roman “Blækhat” af Sissel-Jo Gazan (link til bog & idé).
Vil du selv lege med, så kig engang på The Street Art Manual.

Flere blogindlæg

Kursuskalender efterår 2021

Tirsdagsværksted1.februar, Værksted
Du arbejder på egne projekter og har adgang til alle vores farver og næsten alle andre materialer
Bjørn Ignatius Øckenholt – uge 7 202214.februar, Ugekursus
Uge 7 - 5 dage med kunstneren Bjørn Ignatius
Akrylmaleri for begyndere – aftenkursus23.februar, Aftenkursus
Farver og teknikker for begyndere udi akrylmaleriet, 5 onsdag-aftener
Fugle og fjer26.februar, Weekendkursus
Mixed media kursus, hvor vi leger med fugle og fjer på mange måder.
Maledage med Anne: Personligt maleri11.marts, Anden kursustype
Tre maledage med Anne Lorenzen - fredag-lørdag-søndag 11.-13.marts
Bjørn Ignatius Øckenholt – uge 11 202214.marts, Ugekursus
Uge 11 - 5 dage med kunstneren Bjørn Ignatius
Mixed Media 2 – tekstur og stoflighed26.marts, Weekendkursus
Mixed media med fokus på overflade og stoflighed
Gelli printing – “den store tur”2.april, Weekendkursus
Vi går dybere og vildere til gellipladen på dette weekendkursus